EHBO

Het nut van een EHBO diploma is al vaak bewezen in de praktijk. Of je nu als bhv’er binnen een bedrijf dit diploma hebt gehaald of het gewoon gehaald hebt omdat je het belangrijk vindt dat er mensen zijn die EHBO kunnen verlenen, feit is dat als je deze cursus ooit hebt afgerond het verstandig is om de cursus te herhalen. Daarom kan het geen kwaad om eens te kijken bij EHBO Leiderdorp. Een logische stap als je EHBO diploma wil opfrissen en ervoor wil zorgen dat je alles weer up-to-date weet.

Cursus

Het volgen van een EHBO cursus is zeer leerzaam. Hoe vaak heb je niet het idee wat zal ik moeten doen als ik in een situatie zit waarin ik eerste hulp moet verlenen. Door situaties na te spelen en te oefenen met het verbinden van wonden, het verlenen van hulp, bereid je jezelf als het ware voor tot het moment dat er daadwerkelijk een keer in de praktijk hulp geboden moeten worden. Het is op dat moment erg fijn als je weet wat je moet doen en hoe je moet handelen voor je eigen veiligheid, die van de andere in de omgeving en hoe je daadwerkelijk die hulp kan bieden die noodzakelijk is.

Soorten cursus

Naast een klassikale cursus die ook ontwikkeld kan worden voor een specifieke situatie zoals je bijvoorbeeld in een bedrijf kan tegenkomen, zijn er ook standaard cursussen die elk onderdeel van de EHBO behandelen en waarbij er ook ruimte is voor het oefenen van een situatie, het verbinden van een wond. Afhankelijk van je kennis en ervaring kan deze cursussen over meerdere momenten gegeven worden. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat online lesgeven tegenwoordig ook vaak tot de mogelijkheden behoort. De theorie op een duidelijke manier uitgelegd zodat je deze gemakkelijk thuis kan volgen en daarmee een goede voorbereiding hebt voor een noodsituatie in de praktijk waarvan je hoopt dat liever niet voor zal komen.