Google Ads: een onmisbare tool om bekendheid te geven

Meer klanten aantrekken is wat bedrijven zoeken op internet. Er is een oplossing op internet waarmee bedrijven op Google kunnen adverteren. De tool die hiervoor gebruikt wordt is Google Ads voor adverteren op Google. Wat is Google Ads en hoe kan je het gebruiken om de bekendheid op internet te vergroten? We beantwoorden deze vragen in de rest van ons artikel.

Wat is Google Ads?

Het is gewoon een advertentieprogramma op Google. Je vindt deze tool ook op YouTube en op Facebook. Volgens de twee sociale netwerken staat het bekend als YouTube-advertenties en Facebook-advertenties. Met Google AdWords kunnen bedrijven advertentiecampagnes op het net uitvoeren met duidelijke en effectieve advertenties. Als je echter een advertentie op Google wilt plaatsen of wilt adverteren, moet je eerst een website maken, omdat een gesponsorde link op Google Ads de gebruiker naar een webpagina leidt. De werking van deze tool is vrij eenvoudig. Het is gebaseerd op een zoekwoord-onderzoeksmodus, waardoor adverteerders worden aangespoord om de biedingen zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te plaatsen.

Hoe Google-advertenties te gebruiken om de bekendheid te vergroten?

Voor goede advertenties op Google of YouTube moet je eerst een campagnestrategie bepalen. Je moet inderdaad jouw doelstellingen, jouw doel en vooral jouw budget bepalen. Google-advertenties biedt verschillende soorten campagnes, afhankelijk van je doelstellingen. Je hebt een zoeknetwerk met selectieve weergave, alleen een zoeknetwerk, alleen een weergavenetwerk of video’s op YouTube.

Met betrekking tot je doelgroep: zoekwoorden zijn essentieel voor internetgebruikers om jouw advertenties snel te vinden. Google-advertenties biedt je vervolgens de mogelijkheid om zoekwoorden te kopen waarop je wilt rangschikken en wanneer een gebruiker een zoekwoord invoert in zoekmachines, wordt jouw site bovenaan weergegeven.

Voordat je jouw advertentiecampagne online zet, moet je jouw budget bepalen. Je moet weten dat de kosten van je budget afhangen van het aantal klikken van internetgebruikers op je gesponsorde link, dus je betaalt wanneer een internetgebruiker op je link klikt.