In Den Haag en onveilig?

 

Wist je dat steeds meer beveiligingstaken steeds meer worden uitbesteed door de overheid en dergelijke instanties? Dit is een wereldwijd verschijnsel. Overal worden nationale legers teruggetrokken uit orden zoals Afghanistan en Irak om te voorkomen dat onze militairen sneuvelen. Maar dit betekent niet dat de oorlog gevochten is. Deze legers worden namelijk vervangen door een privaat beveiligingsbedrijf in handen van particulieren professionals. Maar wist je ook dat ditzelfde proces kleinschaliger plaatsvindt in Nederland? Zo worden steeds meer private beveiligers ingehuurd in Den Haag om de strandtenten te beveiligen op drukke dagen. Voor meer informatie over een beveiligingsbedrijf Den Haag, lees verder!

 

Haagse kracht bijzetten

Niet alleen in Den Haag hoor, maar op heel veel verschillende plekken in Nederland is er steeds meer sprake van de komst van een private beveiliger. Zo worden zij ingezet bij grootschalige evenementen op bijvoorbeeld het Malieveld. Festivals, concerten, kermis noem het maar op. In deze onzekere tijden zijn het allemaal risico plaatsen waar eventueel drugs verhandeld kunnen worden. Of, nog erger, een aanslag kan plaatsvinden. Maar hebben deze private beveiligingsbedrijven wel echt zin vraag je je af, ze mogen ten slotte geen wapens dragen. Klopt en gelukkig dragen de meeste criminelen deze ook niet! Lees verder voor interesse over de werking!

 

Beveiligingsbedrijf heeft nut

Ondanks dat ze geen wapens mogen dragen en geen anti-terreurtraining hebben gehad, bieden de beveiligingsbedrijven meer dan alleen veiligheid. Ze creëren voornamelijk het gevoel van veiligheid onder de mensen en het grote publiek. Zo heeft een onderzoek uitgewezen dat mensen zich aanzienlijk veiliger voelen op het moment dat ze er bewust van zijn dat er een beveiliger is. Ook zijn criminelen minder snel geneigd iets te doen waardoor de veiligheid daadwerkelijk toeneemt. En als het erop aankomt, dan bluft het beveiligingsbedrijf niet. Na een waarneming is een duidelijk communicatie nodig over de locatie van relschoppers waardoor er snel en rustig ingegrepen wordt. Relschoppers staan dan zo weer buiten!