Scheiden in Nederland: hier is wat u moet weten

 

Een echtscheiding Zoetermeer kan soms een heel lelijk proces worden. Het kan zelfs nog moeilijker worden wanneer je niet van die plek afkomstig bent en niet van het hele proces op de hoogte bent. Als je in Nederland woont en hier wilt scheiden, volg dan de volgende eenvoudige stappen.

 

Ga na of je in Nederland kan scheiden en overleg met je advocaat

In de meeste gevallen kom je in aanmerking voor een scheiding in Nederland, ook als je geen Nederlander bent en hier niet bent getrouwd. Het is echter belangrijk dat de Nederlandse rechter de scheiding alleen kan uitsluiten. De Nederlandse regels zijn mogelijk niet van toepassing op je scheiding. Je bent bijvoorbeeld geen Nederlander, maar wilt een scheiding uit Zoetermeer, de regels en voorschriften zijn afhankelijk van je situatie. Een internationale echtscheidingsadvocaat kan je begeleiden met alle wettelijke rechten en plichten, afhankelijk van jouw geval.

Je moet een advocaat inhuren om je bij de Nederlandse rechtbank te vertegenwoordigen. Je kan delen met je ex-echtgenoot of je kan allebei twee verschillende advocaten inhuren. Het wordt echter aanbevolen om individuele advocaten in te huren, zodat je advocaat in het bijzonder je belangen kan behartigen.

 

Bekijk je opties om de beste echtscheidingsregeling te krijgen

Dit omvat het maken van afspraken over je kinderen en andere belangrijke zaken. Bekijk met de hulp van je advocaat al je wettelijke rechten en plichten. Bekijk ook de mogelijke consequenties van jouw keuzes terwijl je alles met de advocaat plant. Geef specifieke aandacht aan belangrijke zaken zoals de voogdij over jullie kind, kinderalimentatie en verdeling van het onroerend goed en andere bezittingen.

 

Doorloop de juridische procedure

Je advocaat dient een echtscheidingsverzoek in. Hij stuurt de scheidingspapieren ook naar je partner en de rechtbank kan jou en jouw echtgenoot uitnodigen voor een hoorzitting. Daarna beslist de rechtbank over de scheiding.