Tips voor het inhuren van een interim financieel manager

 

Het inhuren van werknemers is een van de meest cruciale maar ook ontmoedigende taken. Het is vol risico’s aangezien het de medewerkers van jouw organisatie zijn die jouw bedrijf maken of breken. Je kan nooit echt zeker weten of de kandidaat de juiste keuze is of niet. De baan kan nog riskanter zijn als er direct geld mee gemoeid is. Bij het inhuren van een interim financial manager dient men zeer voorzichtig te zijn. Hier zijn enkele tips voor het inhuren van een interim finance manager.

 

Laat ze door een team worden geïnterviewd

Je zou een team van drie tot vier mensen moeten hebben die jouw kandidaten interviewen. Een interim financieel manager wordt een belangrijk onderdeel van de organisatie en hij zal met veel andere afdelingen moeten samenwerken. Probeer een externe deskundige te hebben die een onbevooroordeelde mening over de kandidaten kan geven.

 

Heb iemand met een achtergrond in financieel management

Je moet ook iemand in jouw team hebben die gekwalificeerd is op het gebied van financieel beheer. Zo’n persoon kan onderzoeken of de kandidaten over de vereiste technische vaardigheden beschikken. Je wordt geadviseerd om een ​​ervaren registeraccountant of een vergelijkbare professional in het panel te plaatsen.

Zoek iemand om de details te onderzoeken

Financiering op dit niveau vereist een ongebruikelijke combinatie van vaardigheden. Jouw interim financieel manager moet strategisch kunnen denken terwijl hij naar het grotere geheel kijkt. Omdat ze met cijfers te maken hebben, is het belangrijk dat ze oog hebben voor details.

 

Analyseer hun persoonlijkheid

Je interim financieel manager heeft misschien wel het beste cv ter wereld, maar als hij niet acceptabel is, moet je hem laten gaan. Een manager moet coördineren met verschillende andere afdelingen terwijl hij met zijn eigen team werkt. Het is dus belangrijk om een ​​prettige en begripvolle manager te vinden.