Vakantiehuis kopen

Als je de titel leest denk je waarschijnlijk dat dit niet voor je is weggelegd. Als je de prijzen van de huizen in aanmerking neemt kan je haast op de vingers van je hand narekenen dat een vakantiehuis kopen op dit moment te duur lijkt en daarom ook niet zo voor de hand ligt als je zou verwachten. Maar door creatief te kijken naar dit idee, kom je toch tot een verrassend inzicht en lijkt de droom van een eigen vakantiehuisje kopen een stuk dichterbij te komen.

 

Tiny house

Er is een trend gaande waarbij je kleiner gaat wonen en qua voorzieningen zoals water en elektrische zelfvoorzienend bent. Het zogenaamde Tiny house. Een kleine woning die maximaal 50 m² omvat. Het idee hierachter is dat je alle ballast die niet meer noodzakelijk is, kwijtraakt en dat je alleen maar bezig bent met zaken die echt voor je belangrijk zijn. Omdat je woonlasten veel lager zijn dan bij een gewone woning, is de druk om veel te werken ook minder aanwezig en heb meer tijd om te besteden aan de dingen die je echt belangrijk vindt. Vaak wordt er ook gekozen om te wonen in een Tiny house omdat dit een milieuvriendelijke manier is.

 

Vakantiewoning

Omdat er steeds meer vraag is naar het huren van een Tiny house, is het misschien wel een optie om deze vorm van wonen als vakantiewoning aan te schaffen. Gezien de lage kosten van de bouw en de productie van de woning, de mogelijkheden om met veel soorten afval te werken en op die manier een uniek bouwproject te creëren zorgen ervoor dat je met de juiste keuze en afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je tot je beschikking hebt, je op een goedkope manier aan een woning kan komen die exclusief is en waarbij je op een juiste manier voor het milieu en je omgeving zorgdraagt. Een win-win situatie die dichterbij is dan je denkt.